Rántott csirkefalatok túrós bundában
Nem, ez nem az a szokványos rántott csirke, hanem egy könnyed, egészséges változat. Kedvenc oldalunkon, az andió face oldalán találtuk, melyet most közkinccsé teszünk. Egészségetekre!
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé (összesen kb. 56 dkg ),
- 20 deka tehéntúró,
- 16 + 4 deka (szezámmag)liszt,
- 3 tojás,
- 2 teáskanál Himalája só,
- 2 deci (mandula, kókusz)tej,
- fél liter (kókusz)olaj a sütéshez
Elkészítés.
A csirkemellet vékony szeletekre vágod, 1 teáskanál sóval besózod. A túrót villával összetöröd, hozzáöntöd a tejet, belekevered a tojások sárgáját, 1 teáskanál sót és 16 dkg lisztet. A tojásfehérjét habbá vered és elvegyíted a túrós masszával.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítod. A hússzeleteket beleforgatod a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártod.
A forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütöd. Egy-egy adag kb 15 perc alatt sül meg. A kisült szeleteket papírtörlőre szedd, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Tipp: Félidőben, tepsibe is át lehet rakni és a sütőben tovább sütni.
Hozzászólás zárolva.