Facebook hozzászólás
1 362

Rebarbarás cookie

Méltatlanul mellőzött alapanyag a rebarbara itthon. Tulajdonképpen zöldség, kellemes, savanykás íze mégis remek például süteményekben. Létezik pirosas és zöld változata is – előbbi talán látványosabb, de az ízben nincs különbség.

Sokáig eláll! Kép: Tímár Gigi

Hozzávalók:

Száraz:
3/4 csésze zabpehely
3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
3/4 csésze kókuszreszelék
1 tk sütőpor
1 csipet só
1/2 tk fahéj

Nedves:

Tudni kell!
Mivel ez egy tipikus amerikai süti, a mennyiségeket „cup”-ban, vagyis csésze méretben adták meg. 1 cup 2,5 deciliternek felel meg.


1/4 csésze kókuszzsír vagy vaj
1/4 csésze méz
1/2 csésze tojásfehérje (ez mérettől függően 3 vagy 4 db)
1/4 csésze barna cukor
1 tk vaníliaaroma
egy kis tej

3-4 szál rebarbara meghámozva és kisebb, darabokra vágva

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 185 fokra.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, a rebarbara kivételével. Akár mixert is használhatunk. Ezután lassan keverjük hozzá a száraz összetevőket is, végül forgassuk bele a rebarbara darabokat.

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy sütőlapot (vagy használjunk sütőpapírt). Egy bevizezett kanál – vagy, ha szabályosabb formákra vágyunk, akár egy fagyiskanál – segítségével készítsünk kis golyókat és helyezzük szép sorban a sütőlapra. Kb. 12 darab lesz. Ha kész, nedves kézzel lapítsuk be a tetejüket kissé. Nem nagyon változtatják az alakjukat sütés közben, tehát most kell eldöntenünk, hogy laposabb, vagy kövérkésebb sütiket szeretnénk.

Süssük 15 percig (vagy, ha nagyon vastagok, egy kicsit tovább), majd hagyjuk hűlni 10 percig, mielőtt nekilátnánk, vagy elcsomagolnánk.
Puha süti lesz, ami zárt dobozban napokig kiválóan eltartható.

És ha ez ízlett, próbálj ki egy másik kekszes sütit: itt olvashatod a receptet.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!