Répaburger
Hozzávalók 10 darab burgerhez
két nagyobb répa
1 közepes nagyságú hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csésze csicseriborsó liszt
1 púpozott evőkanál őrölt lenmag
1 nagy marék friss zöldfűszer (petrezselyem, zellerlevél, koriander, kevés bazsalikom, oregánó, amit szeretünk, amink van otthon)
1 kávéskanál kömény
1 mokkáskanál chili paprika
1 mokkáskanál füstölt paprika (elmaradhat)
kevés friss gyömbér vagy gyömbérpor
fél kaliforniai vagy kápiapaprika
1 kávéskanál vagy ízlés szerinti sómennyiség
szükség szerint víz vagy növényi tej (pl. kókusztej)
Elkészítés
Mindent zöldséget daráljunk, őröljünk, reszeljünk meg. Adjuk hozzá a csicseriborsólisztet és a lenmagőrleményt. Fűszerezzük.
Ha nagyon porózus lenne, adjunk hozzá evőkanalanként vizet/tejet. Ha híg lenne, adjunk hozzá csicseriborsólisztet.
Egy papírral bélelt tepsibe formáljunk belőle gombócokat vagy evőkanállal egyszerűen rakjunk fasírtnyi kupacokat. 180 fokos, előmelegített sütőben 35 percig sütöttük.
Hozzászólás zárolva.