Répás keksz
Egészséges ropogtatni való, akkor járunk legjobban, ha rögtön dupla adaggal kezdünk. Legyünk óvatosak a sütésnél, nehogy megégjenek a kekszek!
Hozzávalók:
(1 bögre = 2,5 dl)
1,5 bögre reszelt sárgarépa
fél csésze víz
fél csésze reszelt cheddar sajt
2 db nagy tojás
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 nagy csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük össze a répát és a vizet, majd fedjük le az edényt, és 700 W-on 3 percig mikrózzuk. Szűrjük le a répát, és egy tiszta konyharuhán szárítsuk le. Egy késes betétű aprítóban keverjük össze a répát, a sajtot, a sót és a tojásokat. Hagyhatjuk a masszát kicsit durvábbra is, de akár pépesre is keverhetjük. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük el azzal is. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a kapott tésztát kb. fél centi vastagra, és kiszúróval vágjunk belőle különböző formájú darabokat. Használhatunk egyszerűen pizzavágót is, ha csak csíkokat szeretnénk. Tegyük a darabokat sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg egy kevés sóval, majd 190 fokos sütőben süssük 15-20 percig a kekszeket.
Hozzászólás zárolva.