Répatorta
Se szeri, se száma a répatorta recepteknek, híres séfek és cukrászok is rendre elkészítik ezt az ínyencséget. Minden recept más, és minden répatorta finom.
Hozzávalók:
300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
200 g cukor
75 g dió apróra vágva
175 g liszt
1,5 kk sütőpor
1 csipet só
0,5 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
20 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg porcukor
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk és finomra reszeljük. A diót apróra vágjuk vagy darabosra daráljuk. Eközben előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előveszünk egy tortaformát (ez lehet muffin forma is). Egy kisebb tálban fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzákeverjük az olajat, a répát, és a diót. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát. Végül a két tál tartalmát alaposan összekeverjük. Sütőformába öntjük és kb 40 percig sütjük. Ha kihűlt, rákenjük a tetejére a krémet (ehhez a fent írt hozzávalókat kézi habverővel elkeverjük).
Hozzászólás zárolva.