Facebook hozzászólás
322

Réteges panna cotta

A panna cotta olasz tejpuding, amit elkészítése után le szoktak önteni mindenféle széppel és jóval, de én mást terveztem.Valamikor tévézéseink során láttam egy séfet, aki borospohárban készített egy desszertet – és mindezt úgy tette, hogy magát a poharakat megdöntötte – ezáltal egy érdekes formavilág jelent meg a poharakban. Tehát átvettem ezt a frappáns ötletet, és átültettem a mi panna cottánkra.

Réteges panna cotta, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Az első, ferde réteg: 2,5 dl tejet, 2,5 dl tejszínt, kevés cukrot, olvasztott csokoládét forrásig melegítettünk, majd a kis lábast a tűzről levéve 7 dkg zselatint ( 1/2 deci hideg vízben feloldva ) beleöntöttünk. Amint megvan a művelet, a ferdén állított talpas, boros poharainkba öntjük egy tölcsérrel a csokis kombót, majd várunk addig – míg meg nem dermed a cucc.

Jöhet a második, immáron már vízszintes réteg, a diós verzió: Ugyanaz mint az előbb, de darált dióval. Ezt már a hideg teraszon tölcsérezem a poharakba – majd hagyom hűlni őket.

Harmadik réteg: karamell, amely egyszerűen cukor karamellizálásából készült – és a művelet ugyanaz, mint az előbb.

És a vége, a negyedik réteg: Sima tejszínes, kevés vaníliás cukorral.

Tálalás előtt csokoládét lereszelek rá. Látványos, de elég időigényes desszert – ugyanis a rétegek közötti dermedési folyamat nem egy-két perc.

Zoltán blogján több receptet is találtok.

Kókuszos panna cotta pite gyümölcsökkel és Raffaelloval
Fördős Zé gaszroblogger megosztotta velük egyik legkedvesebb desszertjét. A panna cottás gyümölcsös pitének már a látványa is emeli az ünnep fényét. Hát még az íze!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!