Ribizlikrémleves galuskával
Szerintem a ribizli alulértékelt gyümölcs, talán azért, mert megtisztítása, a szárról való eltávoltása kicsit macerás. Adok egy jó tippet, próbáljátok villával lehúzni a szemeket a vékony kis szárakról, sokkal könnyebb úgy, mint kézzel csipegetni a szemeket.
Hozzávalók 4 fő részére:
50 dkg ribizli, lehet mirelit is
12-15 dkg cukor
vanília aroma vagy kivonat
2 tojás
1 dl tejföl
Elkészítés:
A ribizlit annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. Felforralom, és főzöm 15-20 percet. Leszűröm, és hagyom lecsepegni, de nem passzírozom. A leszűrt levet visszateszem a tűzre, hozzáadom a vaníliát és cukrozom (az össz. cukor 2/3-val). A tojások sárgáját kikeverem a tejföllel. A forrásban lévő levest a hőkiegyenlített tojásos tejföllel behabarom, és beforralom.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és rorrásban lévő vízbe szaggatva kifőzöm. A levest lehűtöm, és a galuskákkal tálalom.
Hozzászólás zárolva.