Rókagombás csirkemell ragu
Bástyai Frigyestől kaptuk ezt a csirkeragu receptet, melyet egyszerűsége mellett mégis különlegessé tesz a rókagomba használata. Ha nem jutunk hozzá ehhez a finom erdei gombához – használhatnak szárítottat is, ha előtte beáztatják -, megfelel hozzá bármilyen más fajta is.
Hozzávalók:
40 dkg rókagomba (lehet más gomba is)
25 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
3 dkg füstölt szalonna
3 cm friss rozmaring ág
1,5 dl tejföl
Só, bors, őrölt köménymag, morzsolt tárkony
Elkészítés:
A gombát feldaraboljuk, a csirkemellet rövid csíkokra, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát apróra darabolva kiolvasztjuk, és a hagymát ezen üvegesre pároljuk. Rátesszük a gombát, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és 2 evőkanál vizet. Puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a csirkemellet, a köményt, és a tárkonyt, 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és ha felforrt, ismét 2-3 percig pároljuk.
Köretnek első sorban tészta, de párolt rizs is megfelelő.
Hozzászólás zárolva.