Facebook hozzászólás
1 099

Ropogós finomság: csörögefánk farsangra!

A fánk a farsang desszertje, amelyhez régen hiedelmek is kötődtek. Például, hogy ha fánkot sütünk, akkor a vihar nem viszi le a háztetőt. Szerencsére ma már nem a fánk óv meg bennünket ettől, nem is ezért szeretjük, hanem mert finom!  És nem csak farsangkor érdemes sütni!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Az „igazi” farsangi fánk a szalagos változat, most a csöröge vagy más néven forgácsfánk receptje következik. Ez is remek farsangra!

Hozzávalók
35 deka liszt
5 tojássárgája
1 deci tejföl (körülbelül)
2-3 evőkanál porcukor
baracklekvár
csipet só
olaj a sütéshez

Elkészítése
A lisztet összekeverjük a tojássárgájával, a porcukorral, pici sóval, majd annyi tejföllel, amennyit fölvesz, sima tésztává gyúrjuk. Kis gombócokat formázunk a tésztából, majd legalább fél óra hosszat pihentetjük.
Ezután a gombócokat lisztezett munkalapon fél centi vastagságú téglalapokká nyújtjuk, és mindegyikük közepébe derelyevágóval két párhuzamos csíkot vágunk. A tészta két végét a nyílásokon átbújtatjuk, majd a formázott tésztát bőséges olajban kisütjük. Az aranybarna fánkocskákat szűrőkanállal papírtörlőre szedjük. Amikor a papír az olajat felszívta, porcukorral megszórjuk, és baracklekvárt kínálunk mellé.

További ínycsiklandó recepteket itt találhat!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!