Rote Grütze
A Rote Grütze szó szerinti fordításban annyi tesz: piros kása. Ennél azért jóval több, a selymes vanília, és a bogyós gyümölcsből készült krém csodálatos harmóniájáról szól ez a desszert.
Hozzávalók:
friss gyümölcs (eper, ribizli, meggy a pirosság jegyében, de én simán el tudom képzelni barackból is), ennek híján egy üveg meggybefőtt
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg
étkezési keményítő
tej
vanília vagy tejszín ízű pudingpor
Elkészítés:
A meggybefőttet leszűröm, levét felfogom egy tálkában, a gyümölcsöt pedig egy lábasban elkezdem melegíteni. Cukrot, őrölt fahéjat, szegfűszeget adok hozzá, felforralom. Közben a levét 2 evőkanál keményítővel simára keverem, hozzáadom a rotyogó gyümölcshöz, egyet rottyan, és jó is. Közben a másik edényzetben fő a vaníliapuding is, aminek ízét vanília kivonattal erősítem. Amikor a meggy is, a puding is kész, poharakba rétegezem a kétféle anyagot, és gyakorlatilag készen is van. Mi szeretjük éppenhogy langyosan is, de lehűtve is remek!
Hozzászólás zárolva.