Rozmaringos almadzsem
Hiába itt az ősz, még mindig van olyan gyümölcs, amiből finom lekvár készíthető! Az almadzsemet érdemes kipróbálni, bár nem annyira megszokott, mint sok más társa. Főleg, ha egy meglepő fűszerrel társítjuk.
Hozzávalók:
1 kiló őszi érésű alma,
0,5 kiló érett körte,
2 szem érett paradicsom,
1 ág friss rozmaring,
3 citrom leve,
60 deka cukor,
1 csomag lekvárzselésítő.
Elkészítése:
a megmosott, hámozatlan almák, körték magházát kimetsszük, majd darabokra vágjuk. Főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, a rozmaringot és a citromlevet, és annyi vízzel, amennyi elfedi, 15-20 percig főzzük. Ha kissé kihűlt, belekeverjük a cukrot és a zselésítőt, majd néhány percnyi újraforralás után még forrón üvegekbe töltjük. Pár percre a lezárt üvegeket a tetejére állítjuk.
Hozzászólás zárolva.