Facebook hozzászólás
424

Rozmaringos szilvabefőtt

A szilva az egyik legtöbbféleképpen elrakható gyümölcs. Befőttként is nagyon finom, hát még akkor, ha e recept szerint készítjük: a rozmaring illatossá, a citrusfélék és az édes bor pikánssá teszi.

Kép: sxc

Hozzávalók
(4 darab 3 decis üveghez)
1,5 kiló szilva
1 citrom leve
1 narancs leve
2 deci muskotályos bor
80 deka cukor
1 friss rozmaringág

Elkészítése
A megmosott, kimagozott szilvákat félbevágjuk, majd egy edényben a kifacsart citrom- és narancslével, a borral és a cukorral, valamint a rozmaringgal néhány percig forraljuk. A rozmaringot kivéve belőle, forrón üvegekbe töltjük, majd száraz gőzbe tesszük.

Életforma-tippek

A befőzéshez, még ha nem is túl bonyolult az, amit éppen készítünk, igencsak nekikészül az ember, hisz sok minden kell hozzá az alapanyagokon túl a celofántól a befőzőgumin át a megfelelő számú üvegig.

A kényelmes munkához egy gyümölcsmosót ajánlunk, többféle színben kapható, az ára 1.490 forint.

A hozzávalók méricskéléséhez pedig mindig jól jön egy konyhai mérleg, a 3 kiló mérésére alkalmas 3.590 forintba kerül, az 5 kilós mérleg ára pedig 5.290 forint. De az Életforma Shopban még sokféle konyhai mérleg kapható – falra szerelhető, kancsóba épített –, de ezek mellett másfajta mérlegek között is válogathatsz, van például baba- meg bőröndmérleg is.

További Életforma-receptek itt!


Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!