Facebook hozzászólás
674

Sajtban sült csirke

Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Az évek alatt úgy alakítottam a receptet, hogy bár eleinte több sorban is egymásra raktam a húsdarabokat, mostanra jobban szeretem, ha a húsok inkább csak egy rétegben kerülnek az edénybe, mert így nem lesznek benne nem kellően átsült részek.

Sajtban sült csirke, Kép:ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép:ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
3 csirkemell filé keresztben kettévágva
2 tojás
5 evőkanál liszt a panírozáshoz
25 dkg reszelt sajt (trappista, ementáli)
1-2 dl tejszín
só, bors

 

Elkészítés:

A felvágott, kicsit kiveregetett húsdarabokat (amit esetleg áztathatunk egy éjszakán át fokhagymás tejbe, nagy baja nem lesz tőle) a szokásos módon kezdjük panírozni lisztbe, tojásba, ámde a végső megoldás nem a prézli, hanem a reszelt sajt. Egy jénaiban egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, majd egy kevés tejszínnel meglocsoljuk őket. Nem kell, hogy ellepje, de azért egy kevés mindenhová jusson. Forró sütőben megsütjük. Akkor jó, amikor a tetején a sajt szép piros. Köríteni lehet rizzsel, burgonyapürével, párolt zöldséggel, gyakorlatilag bármelyik köret illik hozzá. Nálam ma sáfrányos rizzsel lesz.

Pestós csirke, a 30 perces ebéd
Több klassz dolog is van ebben az ételben, nyilván mindenki mást tart a jóságok közül fontosnak benne. Maga a pesto, ami az egyik legnagyobb királyság kerek e földön. Egyszerűség. Ha nem idegenkedsz a bolti pestótól, azzal is csinálhatod, és akkor a húson és a kis üveg pestón kívül másra alig van szükséged. Gyorsaság. Esküszöm, fél óra alatt elkészülhet. Finomság. Mert mi tagadás, a sok pozitívuma mellett ez a kaja még jó is.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!