Facebook hozzászólás
548

Sajtgolyó

Ennél egyszerűbb már igazán nincs. Ha ügyelünk az arányok betartására, egyszerűen nem tudjuk elrontani. Főzelék mellé feltétnek, vagy salátával főételnek is kitűnő.

Sajtgolyó, Kép: Pleskó Enikő
Kép: Pleskó Enikő

Hozzávalók:

500 g trapista (vagy bármilyen kemény sajt)
100 g parmezán
100 g liszt
2 db tojás
1 teáskanál oregánó
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, golyókat gyúrunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsába és olajban kisütjük. Isteni finom, kívül ropogós, belül nyúlós – igazi ínyencség.

Sajtos makaróni, ahogy az amerikaiak eszik
A nagy amerikai klasszikus. Mindenhol lehet kapni étteremben, a szupermarketekben ezerféle dobozos változata létezik, amit nagyjából öt perc alatt lehet elkészíteni, három perc alatt eltüntetni. Az amerikai gyerekek nagy része ezen nő fel – aztán meg is nézheti magát, ha felnőtt… -, és mi tagadás, a macaroni and cheese nem rossz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!