Sajtkrémes csirkemáj
Mindig örülünk, ha csirkemájas receptet kapunk, mert gazdagodik a repertoár, és nem csak resztelt és rántott májat készíthetünk ebből az olcsó, finom alapanyagból.
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemáj
2 nagy újhagyma a zöldjével együtt
2 gerezd fokhagyma
3 tömlős sajt (ha lehet, lágyabb fajta, összesen 30 dkg)
Só, bors
1 nagy ág rozmaring
3 különböző színű kaliforniai paprika
1 ek olaj + 1 ek vaj
Kb. 1 dl tejszín
Elkészítés:
Az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldből félreteszünk egy keveset. A fokhagymát durvára, a paprikákat kockára vágjuk. Az olaj és vaj keverékén közepes lángon keverve pirítani kezdjük a zöldségeket, hozzáadjuk a rozmaringágat. Mikor már színt kaptak és kicsit megpuhultak, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Körbepirítjuk, majd belenyomjuk a sajtkrémeket. Megvárjuk, míg felolvadnak, majd kevergetjük még pár percig, míg a májak belseje krémesre sül (ha nem lenne elég szaftos, kevés tejszínnel higítjuk). Megsózzuk, -borsozzuk, még párszor megkeverjük és fogyaszthatjuk is.
Köretnek én párolt kölest adtam, de rizzsel, krumplival vagy simán friss kenyérrel is nagyon finom lehet.
Hozzászólás zárolva.