Sajtos bundában sült fekete retek
A fekete retek rendkívül jó hatással van az egészségünkre, elsősorban az emésztésre, illetve a májra. Törekedjünk rá, hogy lehetőleg jelentős mennyiséget együnk belőle. Nemcsak reszelve, mézzel fogyasztható, hanem főételként is.
Hozzávalók:
20 dkg fekete retek
3 db tojás
2 ek tejföl
2 dl tej
1 kávéskanál ételízesitő
2 ek olaj
10 dkg sajt
Elkészítése:
A retkeket meghámozzuk és felszeleteljük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, ízlés szerint ételízesítőt és a reszelt sajt felét, majd alaposan összekeverjük, és beleforgatjuk a szeletelt retket.
Olajjal kikent, kisebb tepsibe tesszük a retkeket, majd a maradék reszelt sajtot elosztjuk a tetején. Fóliával letakarva kb. 15 percig sütjük, majd a fólia eltávolítása után még pár percig.
Hozzászólás zárolva.