Facebook hozzászólás
2 565

Sajtos csiga

Még szilveszterre készítettem el ezt a nagyszerű sajtos csigát. Isteni finom lett, itt-ott megpirultak a szélei, ropogós lett benne a sajt, alig bírtuk megállni, hogy egy ültő helyünkben fel ne faljuk, bár ez elég nagy hiba lett volna, mert nem egy könnyű kis étel, hiszen a sajt és a vaj eléggé megterheli a gyomrot.

Sajtos csiga, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók :
50 dkg liszt
25 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 csomag sütőpor
2 tojássárga
2 dl tejföl
1 kávéskanál só

Sajtos töltelék:
25 dkg reszelt sajt (jó, ha van benne egy kevés füstölt is)
15 dkg vaj

Elkészítés :
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk, és mindkét adagot téglalappá nyújtjuk. Minél vékonyabbra sikerül nyújtanunk a tésztát, annál jobb. A puha vajat alaposan kikeverjük a reszelt sajttal, azt is kettéosztjuk, és megkenjük vele a kinyújtott téglalapokat, melyeket azután szépen feltekerünk, kicsit meg is lapogatjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órácskára hideg helyre tesszük, hogy a vaj megdermedjen benne. Végül a tekercseket 3-4 mm vastagon felszereteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Sajtos, sós keksz
Ez is egy hasonlóan finom recept. Igazi, klasszikus sós sajtos keksz, amiben jó sok sajt van, pirospaprika, köménymag is, ahogy kell. Vékonyra nyújtsuk, hogy finom ropogós legyen!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!