Sajtos nokedli
Az alpesi hütték megunhatatlan sztárja a sajtos spatzle, az én változatom másfajta sajtos galuska. Érdemes kipróbálni, mert viszonylag olcsó étel, hétköznapi vacsorának szuper lesz!
Hozzávalók:
4 db tojás
fél kg liszt
20-25 dkg sajt
fél liter tejföl
1 nagy fej hagyma
tenyérnyi szalonna
só, bors
Elkészítés:
A lisztből a tojásokkal és megfelelő mennyiségű folyadékkal (én mindig tejjel, annál jobb nokedli a földön nincs, mint amit csak tejjel kever az ember lánya, higgyetek nekem!) nokedlitésztát készítünk, a szokásos módon sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsorgatjuk, és olajjal megijesztett jénaiba elkezdjük rétegezni a cuccot, úgymint: egy réteg nokedli – egy réteg reszelt sajt – egy réteg dinsztelt* hagyma – egy réteg tejföl, amíg a hozzávalók tartanak. Közben természetesen sózzuk, borsozzuk. A tetejére apróra vágott szalonnakockákat hintünk. 200 fokon 25 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.