Sajtos stangli
Ünnepek közeledtével mindig kiderül, hogy jó sós rágcsálni valókból sosem elég. Gyorsan össze lehet őket dobni, nagyon népszerűek a vendégek körében, és az ebéd vagy vacsora után a sör vagy a bor mellé el-elfogy egy adag belőle. De ha este filmmaratont tervezel a pároddal, akkor is jól jön néhány darab sós stangli.
Hozzávalók:
21 dkg liszt
15 dkg vaj
6 teáskanál tejföl
15 dkg reszelt ementáli sajt
só
Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze, nyújtsuk ki kisujjnyi vastagra. Kenjük meg a tetejét felvert tojással, szórjuk meg egy kevés sajttal, de lehet szezámmaggal, köménnyel is, majd derelyevágóval szabdaljuk ujjnyi darabokra. 190 fokon süssük, ha az alja már színt kapott, készen is van.
Hozzászólás zárolva.