Facebook hozzászólás
496

Sajtos uborkasaláta

Tele van a piac gyönyörű, piros retkekkel, megjelent már az üvegházi saláta is, kígyóuborka meg egész évben van. Nincs semmi akadálya ennek a vitamindús, friss salátának az elkészítésének tehát.

Sajtos uborkasaláta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 nagy szál kígyóuborka,
12 csokor retek
1 fej saláta
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl kefir
1 dl ketchup
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
mokkáskanálnyi porcukor
kevés törött fekete bors
Elkészítése:
A saláta mártásához a ketchupot simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne
édes legyen. Ezután hozzákeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A mártást  hűtőbe tesszük. Az uborkát
megmossuk, és héjastól legyaluljuk, a salátát leveleire szedjük, és megmossuk, majd lecsöpögtetve le is itatjuk róla a vizet. Ezután ujjnyi széles csíkokra metéljük. A retket ugyancsak karikákra vágjuk. Nagy, lapos salátástálra halmozzuk az összekevert zöldségeket, és meglocsoljuk a paradicsomos öntettel. Rászórjuk a reszelt sajtot, és befedve ismét betesszük a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálaláskor mindenki összekeveri a saját adagját. Néhány szelet pirított kenyérrel nagyon finom étel.

Palacsinta zabpehely lisztből
Azok számára, akik kénytelenek mellőzni a fehér lisztet, ám imádják a palacsintát, igazi kincs ez a recept. Mert nagyszerűsége nemcsak abban rejlik, hogy a palacsinta finom, hanem abban is, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, és sokoldalúan felhasználható.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!