Sajttal, sonkával töltött csirkemell
Sok család kedvenc hétvégi, ünnepi étele a rántott csirkemell, amit néha felturbózhatunk sajttal, sonkával is. Figyeljünk rá oda, hogy a húst ilyenkor klopfoljuk jó vékonyra, hogy könnyen átsüljön.
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
10 dkg jó minőségű, vékonyra szeletelt sonka
10 dkg szeletelt sajt
10 dkg liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
szezámmag
só
bors
olaj
Elkészítés:
A húst lapjában nagyobb darabokra szeleteljük, majd nagyon óvatosan vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Minden húsra fektetünk egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd a húst félbe hajtjuk – ha szükségesnek látjuk, rögzíthetjük fogpiszkálóval is -, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk. Tehetünk a zsemlemorzsába egy kevés szezámmagot is. Közepesen forró olajban, lassú tűzön süssük a húst mindkét oldalán szép pirosra. Bármilyen körettel vagy salátával tálalhatjuk, a legnépszerűbb persze sült krumplival.
Hozzászólás zárolva.