Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel
Számtalan féle sajttorta recept létezik, talán nem ez a legegyszerűbb, mert piskótát kell hozzá sütni, de hogy a legfinomabbak között van, az biztos.
Hozzávalók sok személyre:
4 tojásból kakaós piskóta
50 dkg Philadelphia krémsajt
3 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
vaníliakivonat
1 tasak habfixáló
erdei gyümölcsök: szeder, áfonya, málna, némi eper
Golden szirup vagy méz
Elkészítés:
4 tojásból 4 kanál liszttel, 4 kanál porcukorral és egy csipetnyi sütőporral, valamint 2 evőkanál kakaóval piskótát sütöttem, kihűtöttem.
A krémsajtot keverőtálba kanalaztam, apránként hozzáöntöttem a tejszínt, közben folyamatosan kevertem a habverővel. Amikor kezdett a térfogata megnövekedni és habossá válni, belekevertem annyi porcukrot, hogy kellemesen édes-pikáns legyen, erősítettem az ízeket vanília kivonattal, majd a citromhéjjal. Végül belekevertem a habfixálót. A csatos tortaformába tettem vissza a piskótát, ami időközben kihűlt, belekanalaztam a krémet, szépen elegyengettem a tetejét, majd néhány órára – vagyis a vendégek érkezéséig – hűtőben tároltam.A gyümölcsöket lábasba tettem, Golden szirupot kanalaztam rá, felforraltam, majd lehűtöttem. Tálaláskor a tortaszeletek köré öntöttem a gyümölcsöt.
Hozzászólás zárolva.