Facebook hozzászólás
914

Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Számtalan féle sajttorta recept létezik, talán nem ez a legegyszerűbb, mert piskótát kell hozzá sütni, de hogy a legfinomabbak között van, az biztos.

Sajttorta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók sok személyre:
4 tojásból kakaós piskóta
50 dkg Philadelphia krémsajt
3 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
vaníliakivonat
1 tasak habfixáló
erdei gyümölcsök: szeder, áfonya, málna, némi eper
Golden szirup vagy méz

Elkészítés:
4 tojásból 4 kanál liszttel, 4 kanál porcukorral és egy csipetnyi sütőporral, valamint 2 evőkanál kakaóval piskótát sütöttem, kihűtöttem.

A krémsajtot keverőtálba kanalaztam, apránként hozzáöntöttem a tejszínt, közben folyamatosan kevertem a habverővel. Amikor kezdett a térfogata megnövekedni és habossá válni, belekevertem annyi porcukrot, hogy kellemesen édes-pikáns legyen, erősítettem az ízeket vanília kivonattal, majd a citromhéjjal. Végül belekevertem a habfixálót. A csatos tortaformába tettem vissza a piskótát, ami időközben kihűlt, belekanalaztam a krémet, szépen elegyengettem a tetejét, majd néhány órára – vagyis a vendégek érkezéséig – hűtőben tároltam.A gyümölcsöket lábasba tettem, Golden szirupot kanalaztam rá, felforraltam, majd lehűtöttem. Tálaláskor a tortaszeletek köré öntöttem a gyümölcsöt.

Epres triffle
Hosszú a recept, de nem olyan bonyolult az elkészítés mégsem. A házi készítésű piskótát lecserélhetjük boltira – bár kétségtelen, hogy a saját sokkal finomabb. A gyümölcs is variálható benne.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!