Sárgabarack szorbet
A nyár, a nagy meleg nem is lehetne elviselhető egy kis édes, hűs finomság nélkül. A fagylalt immáron évtizedek óta örvend töretlen népszerűségnek, ami nem véletlen. Otthoni körülmények között is elkészíthető egy-egy kevésbé bonyolult receptúra.
Hozzávalók:
250 gramm érett sárgabarack
3 evőkanál méz
1,5 deci almalé
2 evőkanál citromlé
150 gramm málna
menta levelek a díszítéshez
Elkészítés:
A barackok héját húzzuk le, majd apró darabokra vágva tegyük turmixgép poharába. Adjuk hozzá a mézet, az alma- és citromlevet, majd turmixoljuk le. Ezután fagyasztógépben körülbelül 20 percig fagyasszuk. Kivéve a mélyhűtőből a masszát nyomózsákba töltjük, majd pohárba, kehelybe nyomva tálaljuk. Málnaszemekkel és mentalevéllel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.