Serpenyős lazac paradicsommal és mentával
Igazi ünnepi finomságot kínálunk, amely akár a karácsonyi menü része is lehet. Persze egy vasárnapi próbafőzés sem árt addig a közkedvelt és egészséges lazacból. Szinte gyerekjáték elkészíteni.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 45 dkg lazacfilé bőr nélkül,
- 0,6 dl narancslé,
- 20 dkg szeletelt paradicsom,
- 2 evőkanál apróra vágott friss mentalevél,
- egy csipet frissen reszelt narancshéj,
- 2 kávéskanál olívaolaj,
- a díszítéshez lehűtött narancsgerezdek.
Elkészítés:
A lazacot tűzálló üvegtálba tesszük, és ráöntjük a narancslét. Állni hagyjuk rajta, kb.10 percig. Közben összekeverjük a paradicsomot, a mentát és a reszelt narancshéjat, majd félretesszük.
Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb teflon serpenyőben. Hirtelen átsütjük benne a narancsos lazacszeleteket.(Fontos, hogy a lazac belseje is átsüljön. Ez mindkét oldalon 4-4 perc)
Az átsült halat leöntjük a paradicsomos mártással, és narancsszeletekkel díszítjük, majd forrón tálaljuk – a Gyógyító ételek c. szakácskönyv szerint.
További ínyenc falatokért lapozz át erre az oldalra!
Hozzászólás zárolva.