Facebook hozzászólás
1 044

Skót tojás

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ez az étel a skótok Stefánia vagdaltja. Nem más, mint egy fűszeres darált húsba burkolt főtt tojás, melyet bepaníroznak és bő olajban kisütnek. Felhasználása igen sokoldalú lehet, hiszen melegen, hidegen egyaránt finom, büféasztalokra, piknikhez ideális. 

Skót tojás, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

 
50 dkg finomra darált sertéshús
fél fej nagyon finomra vágott vöröshagyma
őrölt bors
kevés pirospaprika
egy mokkáskanál mustár
3 kis tojás megfőzve
2 tojás
zsemlemorzsa
néhány evőkanál liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje kemény lesz, a sárgája pedig belül még kissé lágy. Vásároljunk ehhez kis méretű tojásokat, már ha nem akarunk majd ágyúgolyó méretű skót tojásokat a tányérunkon. Ha letelt a négy perc, hűtsük le a tojásokat, hámozzuk meg őket. A darált húsból készítsünk ízesített masszát a fűszerekkel. A főtt tojásokat csomagoljuk be a húsmasszába. Ügyeljünk rá, hogy a hús mindenhol betakarja a tojást.
Panírozzuk be a tojásokat, majd süssük meg őket olyan serpenyőben, amibe viszonylag magasan tudunk olajat tölteni. Forró olajban süssük szép barnára a tojásokat, de figyeljünk oda, hogy a húsmassza átsüljön, ne csak a panír piruljon meg. Biztonsági játékosok néhány percre betehetik 200 fokra előmelegített sütőbe a kisült tojásokat.
Éva kedvenc csirkéje
Ha átütően fűszeres, csípős ízre vágyom, első dolgom, hogy leemeljem a harissa krémet tartalmazó üveget a kamrapolcról. A harissában az a legjobb, hogy önmagában is elegendő, hogy jobbá tegye az ételeket, de ha még adunk hozzá egyéb finomságokat is, verhetetlen ételt varázsolhatunk vele. Próbáld ki ezt a receptet is, nem bánod meg!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!