Facebook hozzászólás
585

Sonkás gnocchi

Biztos mindenkinél van még maradék a húsvéti sonkából, úgyhogy mutatunk egy mérhetetlenül egyszerű, de nagyon finom megoldást az eltüntetésére.

Sonkás gnocchi, Kép: Kandikó Judit
Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:
40 dkg maradék főtt, füstölt sonka, tarja
3-4 dl tejföl
2 nagy tojás
5+2 dkg puha vaj
70 dkg készen vásárolt gnocchi
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A füstölt húst ledaráljuk (késes aprító a legjobb hozzá, nem is kell olyan gyötrelmesen elmosogatni, mint egy húsdarálót). A vajat kikeverjük két tojássárgájával és a tejföllel, megborsozzuk. Beledolgozzuk a darált húst. Végül lazán beleforgatjuk a két tojás kemény habbá felvert fehérjéjét. Ebbe a sonkás masszába szedjük a kifőtt gnocchit, alaposan összeforgatjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk a 2 dkg vajjal, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tésztát.
180 fokos sütőben sütjük úgy fél órát. Ha használtunk a tetejére reszelt sajtot, akkorra az szépen megpirul. Tálalhatunk mellé plusz tejfölt, nem fogja elrontani.

Mi legyen a húsvéti maradékkal?
Sajnos akár parasztsonkával kényeztettük magunkat húsvétkor, akár kötözött sonkát vagy főtt tarját vásároltunk a húsvéti asztalra, minden évben eljön a pillanat, amikor látni sem bírjuk már a füstölt húst. Egyszerűen eltelünk vele, ami nem is csoda, hiszen tojással, kaláccsal körítve nem túl gyomorbarát étel a füstölt hús. Megmutatjuk, mit kezdjünk a maradékkal.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!