Facebook hozzászólás
536

Sonkás kiflik az ünnepre

Még most is neki lehet állni megsütni ezeket a kifliket, összesen 15 perc kelesztésre van szükségük, nem többre. Füstölt, főtt sonka a töltelékük.

Sonkás kiflik, Kép: Bárkovics Beáta
Kép: Bárkovics Beáta

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1,25 dl tej
1,25 dl víz
1/2 evőkanál só
1/2 evőkanál cukor
1/2 dl olaj
Töltelék:
12,5 dkg vaj
40 dkg főtt, füstölt sonka
a kifliket lekenni 1 db tojás

Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket. A sonkás daráljuk finomra, keverjük össze a vajjal, osszuk öt egyenlő részre. Egy tálba öntsük bele a tejet, a vizet, az olajat, morzsoljuk bele az élesztőt. Nem kell felfuttatni. Mehet bele a só, a cukor, végül kezdjük el adagolni a lisztet, dagasszunk könnyen kezelhető tésztát, amit szintén öt egyenlő részre osztunk. A gombócokat egyenként kör alakúvá nyújtjuk, megkenjük a töltelék ötödével, Pizzavágóval először négybe vágjuk a kört, majd minden negyedet még háromfelé. A háromszögek alapjától felcsavarjuk a kifliket. Kb. 2 cm távolságra egymástól sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kiflicskéket. Ebből az adagból 60 db lesz. A kiflik tetejét lekenjük tojással, megszórhatjuk szezámmal, köménnyel, mákkal, majd a sütőlemezen hagyjuk 15 percig kelni. Végül 160 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a kifliket.

Körözött, a tavaszi sláger
A körözöttet sokféleképpen elő lehet adni, én azt a variációt, amelyikben nincs juhtúró, kevéssé preferálom. Az én változatom így készül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!