Facebook hozzászólás
355

Sonkás leveles pálca

Ha buliról van szó, a legjobb alapanyag választás biztosan a kész leveles tészta. Annyi mindent lehet belőle készíteni, és olyan finom, hogy csak villogni lehet vele.

 

Sonkás leveles pálca, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 csomag előre nyújtott leveles tészta
10 dkg prosciutto vagy más levegőn szárított sonka
1 tojás

Elkészítés:
A leveles tésztát csomagoljuk ki, terítsük magunk elé, és derelyevágóval vágjunk belőle ujjnyi vastag csíkokat, olyan hosszúakat, mint a sonka szeletek. Mindegyikre tegyünk egy ugyanolyan széles sonka csíkot, majd spirálisan tekerjük meg a tésztát. Tegyük sütőpapírral  bélelt tepsibe, kenjük le a rudakat tojással, majd 180 fokos sütőben süssük pirosra őket. Kínálhatunk mellé valamilyen mártogatóst is.

Húsos leveles táska
Ha előfordul, hogy a bolognai ragunkból marad egy adag, netán kettő, le is fagyaszthatjuk, mert jól bírja a mélyhűtést, de készíthetünk belőle könnyű vacsorát, vagy vendégváró falatot is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!