Sonkás roló
Mindig jó, ha nem kéznél egy csomag készen kapható leveles tészta, mert akkor ilyen vendégváró falatokat is el tudunk készíteni, ha úgy hozza az élet, hogy vendégeket kell hirtelen fogadnunk.
Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta
40-50 dkg főtt, füstölt tarja
1-1,5 dl tejföl
bors
1 tojás
Elkészítés:
A leveles tésztát felengedjük, vékonyra nyújtjuk, majd kb. 2 centis csíkokat vágunk belőle derelyevágóval. Fogjuk a fém tölcséreket, amik épp erre a célra lettek volt kitalálva, és akkurátusan feltekerjük rá a csíkokat, egyrészt a tölcsér falához nyomjuk oda gyengéden a tésztát, másrészt az egymást feltétlenül fedő csíkokat nyomjuk kissé össze, hogy ne maradjon rés a roló testén. Amikor minddel készen vagyunk, lekenjük őket tojással, és 180 fokos sütőben halvány pirosra sütjük őket. A kisült rolókat még melegen kell leszedni a csövekről. A töltelék a következőképpen készül: a füstölt tarját aprítógépbe tesszük, péppé zúzatjuk. Majd egy edénybe átkanalazva sűrű tejfölt és borsot adunk hozzá, sót még véletlenül se. Érdemes apránként adagolni a tejfölt a masszába, nehogy túl híg legyen. Kis visszahűtés után kezelhető kréme kapunk, ezt habzsák segítségével beletöltjük a rolókba.
Hozzászólás zárolva.