Facebook hozzászólás
879

Sonkás-sajtos muffin

A muffin nem csak édesen jó, de kitűnő vendégváró sós formában is. Persze egy gyors vacsorának salátával sem fog csalódást okozni.

Sonkás-sajtos muffin, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg reszelt sajt
10 dkg apróra vágott főtt, füstölt hús
1 tojás
fél dl tej
5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük, a sajtot és a füstölt húst beleforgatjuk. A tojást a tejjel, meg az olvasztott vajjal simára keverjük, és a száraz hozzávalókkal eldolgozzuk. A masszát sütőformákba kanalazzuk úgy, hogy a forma kétharmadáig érjen, majd 25 perc alatt pirosra sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben. A sütőből kivéve rácsra tesszük, hagyjuk kissé hűlni, majd kivesszük a formából. Melegen tálaljuk.

Sós muffin tízóraira
Ki mondta, hogy a muffin csak édes lehet? Elkészíthetjük sósan is, így szaftosabb húsok remek kísérője lehet, de könnyen magunkkal vihetünk néhányat belőle munkahelyi ebédnek, tízórainak.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!