Sonkával, kukoricával töltött hajtovány
Igazi baráti borozáshoz, sörözéshez való recept. Persze langyosan a legfinomabb, de nincs kétségünk a felől, hogy akkor is bombasztikus, amikor már nem meleg.
Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3 dl tej
1 csapott evőkanál só
1 dl étolaj
Töltelék:
30 dkg sonka
2 darab lila hagyma
1 doboz kukorica konzerv
30 dkg reszelt sajt
2 darab fokhagymagerezd
1 doboz nagy tejföl
10 dkg bacon kockára vágva
2 evőkanál tejföl
1 darab tojás
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Hozzászólás zárolva.