Facebook hozzászólás
586

Sörtésztában sült hal uborkás majonézzel

A magyarok általában kevés halat esznek, úgyhogy nagy örömmel népszerűsítünk minden olyan receptet, ami halas, és ezzel talán több hal fogyasztásra ösztönözzük olvasóinkat.

Sörtésztában sült hal, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
50 dkg apróhal (én most sprotnihoz jutottam)
20+10 dkg liszt
1 tojás
Kb. 3 dl sör
Só, bors
Kb. 1 l olaj a sütéshez

1 adag majonéz
1 nagy csemege uborka
1 ek friss, aprított kapor

Elkészítés:
Az uborkát nagyon pici kockákra vágjuk, a kaporral együtt a majonézhez keverjük. Pár órára behűtjük.
A halak fejét levágjuk (nem muszáj, akit nem zavar, rajtahagyhatja). A sörtésztához egy edénybe szórjuk a 20 dkg lisztet, beleütjük a tojást, hozzáadunk 1 tk sót és bár tekerésnyi borsot. Folyamatosan keverve hozzáadunk annyi sört, hogy sűrű palacsintatészta-állagot kapjunk.
A másik adag lisztet egy másik tálba szórjuk. A halakat először ebben forgatjuk meg, majd a tésztába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, forrón fogyasztjuk. Az uborkás majonézzel és rizzsel vagy salátával kínáljuk.

Paradicsomos ponty burgonyapürével
Halat nem csak ünnepek alkalmával lehet enni. Ha tartunk néhány szeletet a mélyhűtőben, akár hétköznap estére is varázsolhatunk belőle finomságot a családi asztalra.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!