Sós muffin tízóraira
Ki mondta, hogy a muffin csak édes lehet? Elkészíthetjük sósan is, így szaftosabb húsok remek kísérője lehet, de könnyen magunkkal vihetünk néhányat belőle munkahelyi ebédnek, tízórainak.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg kukoricadara
1 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
250 ml joghurt
1 dl tej
8 dkg vaj
egy darab póréhagyma
10 dkg füstölt sonka
510 dkg apróra vágott gomba
5 dkg reszelt füstölt sajtbors
Elkészítés:
A vajat megolvasztottam, az apróra vágott póréhagymát, apróra vágott sonkát és gombát megdinszteltem rajta. Csak akkor sózzuk, ha a sonka nem elég sós. A keveréket kihűtöttem.
Egy edényben összekevertem a liszteket, sót, sütőport, sajtot, egy másikban a tojást, joghurtot és tejet, majd ezeket beleöntöttem a lisztes keverékbe. Beletettem a vajas-zöldséges keveréket is, összekevertem.
Kibéleltem egy muffinformát papírral, színültig töltöttem a mélyedéseket a tésztával.
180 fokon 25 percig sültek a muffinok.
Hozzászólás zárolva.