Spagetti szárított paradicsommal és chorizóval
Elsőre talán furának tűnik egy spagetti, amiben paradicsom is van, meg tejszín is, de higgyétek el, igazi ízorgia, amit ez a két hozzávaló létrehoz. Ha hozzájuttok chorizóhoz, az nagyon klassz, de paprikás szalámival helyettesíthető.
Hozzávalók:
50 dkg spagetti
20 dkg olajban eltett szárított paradicsom apróra vágva
15 centinyi póréhagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, szintén felaprítva
10-15 dkg chorizo, hiányában paprikás szalámi felcsíkozva
3 szelet bacon nagyon apróra vágva
1-2 evőkanál sűrített paradicsom
3 dl tejszín
5-6 dkg reszelt füstölt sajt
só, bors, cayenne bors
Elkészítés:
Kevés felforrósított olajon, ami származhat a paradicsomról is akár, egy-két percig kevergettem a hagymát, később hozzáadtam a fokhagymát is, majd szép sorban a szalonnát, szalámit, paradicsomot. Átforrósítottam őket, majd hozzájuk kevertem a paradicsompürét. Ezt is hagytam akklimatizálódni, sóztam, borsoztam, egy-két késhegynyi cayenne borsot adtam a masszához, majd vékony sugárban hozzácsorgattam a tejszínt. Amikor felforrt, beledobtam a serpenyőbe a reszelt sajtot, megvártam, míg elolvad. Egy utolsó kóstolás, kis sózás még. Közben persze megfőtt a spagetti is, leszűrtem, visszaborítottam a fazékba, ráöntöttem a sugót, majd tálaltam.
Hozzászólás zárolva.