Spenót tükörtojással – Popeye kedvence
A legtöbb ismerősöm utálja, már a neve hallatán kirázza a hideg. Nem is lehet ezzel vitatkozni, hiszen nem mai keletű a mondás: ízlésről márpedig nem vitatkozunk. A receptet azoknak mutatjuk, akik még sosem próbálták, de kísérleteznének vele, vagy akik szeretik, de keresik a legjobb elkészítési módot. Ha tehetjük, készítsük friss spenótból, bár valamivel több vele a macera, mint a fagyasztottal, a végeredmény is pont annyival lesz jobb. Kövessük tehát Popeye-t, a leghíresebb spenótkedvelőt a spenót evésben!
Hozzávalók:
1 kg spenót
2 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
só, bors
1 liter tej
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, és annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, néhány perc alatt puhára pároljuk. Kinyomkodjuk belőle a nedvességet, beletesszük a turmixgép poharába, hozzáöntünk 2-3 dl tejet, beledobjuk a pohárba a fokhagymát is, és elkészítjük a spenót turmixot. Közben a megmelegített olajon a lisztből rántást készítünk. A turmixgép poharából ráöntjük a spenótpépet, rögtön kavarjuk is, mert hajlamos fröcskölni. Jól eloszlatjuk a masszában a rántást, felforraljuk, és a maradék tejet apránként hozzáöntjük, figyelve, hogy ne legyen túl híg a főzelék. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Számtalan féle feltétet adhatunk mellé a tükörtojástól a bundás kenyéren át a virsliig, pörköltig.
Hozzászólás zárolva.