Facebook hozzászólás
586

Spenótkrémleves

A krémlevesek gyorsan elkészíthető ételek, változatosan fűszerezhetjük őket és levesgyönggyel a gyerekek is szívesen megeszik. Csak egy turmixgép és fél óra kell, hogy asztalra kerüljön ez a finom spenótkrémleves.

Hozzávalók:

fél kiló spenót

2 dl tejszín

1 szál póréhagyma vagy 2-3 db újhagyma

2-3 gerezd fokhagyma

szerecsendió, só, bors

vaj vagy margarin

betétnek főtt tojás, pirított bacon vagy levesgyöngy

 A spenótleveleket leforrázzuk, a hagymát felkarikázzuk és a zsíradékon megpároljuk az fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk. Majd rádobjuk a lecsepegtetett spenótot, felöntjük vízzel, alaplével vagy leves kockával, ami akad. Forraljuk pár percig, majd hozzáadjuk a tejszínt és az egészet leturmixoljuk. A végén reszelünk bele kis szerecsendiót és ha szükséges még sózhatjuk a levest.

Változatos betétekkel tálalhatjuk. A gyerekek általában színes leves gyöngyökkel szeretik, de a nagyobbaknak pirított baconnal is nagyon fog ízleni. Vega vendégeknek tojáskarikával kínálhatjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!