Spenótos, csicseriborsós csirke korma
A legegyszerűbb, leghétköznapibb alapanyagokból is isteni kombinációkat hozhatunk létre, csak elő kell vennünk a kreativitásunkat. Ma már a csicseriborsó sem egzotikus alapanyag, szárított formában már a piacokon is kapható.
Hozzávalók:
2,5 dl barna és vad rizs
kb 80 dkg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
egy kis tálnyi csicseriborsó
1,5 ek koriander levél
1/2 ek őrölt koriander mag
1/2 ek őrölt kurkuma
1/4 ek citrombors
1/2 ek curry
chili
só és bors
gyömbér
1-1,5 dl joghurt
2 marék spenót levél
Elkészítés:
Első lépésként kicsit előpirítom majd felteszem a kétféle rizst egy edényben főzni, de nem a hagyományos víz és rizs aránnyal, hanem több vízzel, mert ez jobban felveszi a majd a folyadékot.
Ezt követően előveszem a wokot, majd 1,5 fej hagymát kezdek el benne dinsztelni. Felkockázom a csirkemelleket, törekedve arra, hogy lehetőség szerint egyenletes méretű kockák jöjjenek létre. A hagymán megpirítom a húskockákat, és amint megkapták a kellő pörzsréteget, jöhetnek a fűszerek: a koriander levél, a koriander mag, a kurkuma, a curry és a citrombors, illetve a reszelt friss gyömbér. Hagyom, hogy a fűszerek együtt dolgozzanak a hússal, egy kis pirulás nekik sem árt.
Míg a wokban összeállnak az alapízek, addig a beáztatott csicseriborsót felteszem főni – ami azért egy kicsit hosszadalmasabb folyamat.
Egy másik serpenyőben a fél vöröshagymát szintén megdinsztelem, majd a spenótleveleket klasszul megfonnyasztom.
Összeáll a három fő elem, amiket most már össze is lehet dolgozni. A wokba beleöntöm a spenótot és a megfőtt csicseriborsókat, majd hagyom őket együtt rotyogni. Ha igényli, akkor még fűszerezem a kombót, majd jöhet a joghurt, ami olyan szinten harmonikussá teszi az ételt, hogy az csak na…
Hozzászólás zárolva.