Spenótos cukkinileves – az idei nyár slágere
Külön a cukkinit és a spenótot is imádom, de sosem hittem volna, hogy így együtt még különlegesebbek. Ez a tartalmas, zöldségekkel felturbózott leves a különleges fűszerezéssel, bizonyára a nyár kedvence lesz.
Hozzávalók:
betéthez:
4 szelet kenyér,
fokhagyma,
olívaolaj
leveshez:
1 nagyobb póréhagyma
1 nagyobb krumpli
2 közepes cukkini
1 pritamin paprika
100-200 g friss spenót
2-3 bögre zöldséges alaplé
1 kiskanál(kk) curry
1/2 kk őrölt kömény
1/2 kk kurkuma
só,bors, olíva olaj
Elkészítés:
A kenyeret felkockázzuk és a fokhagymás olívaolajban lassú tűznél megpirítjuk,majd félretesszük. A spenótot alaposan megtisztítjuk, és kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Egy külön edényben olívaolajban lassú tűznél megpirítjuk a kurkumát, a curryt, és a köményt. Belerakjuk az egyformára feldarabolt zöldségeket, majd felöntjük alaplével, és 1o percig főzzük. Ezt követően beletesszük a spenótot, és pár percig összefőzzük.(Közben kiszedünk pár levelet díszítésnek.) Forralás után a többit botmixszel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tejszínnel felöntjük. Tálaláskor belerakjuk a félretett spenót leveleket, és megszórjuk kenyérkockával.
Akkor most feltálaljuk az 5 legjobb spenótos finomságunkat! Kattints tovább a receptekért!
Hozzászólás zárolva.