Facebook hozzászólás
1 077

Spenótos fasírt

Az a jó a fasírtban, hogy ezerféle módon lehet variálni. És mivel spenótból nem csak főzelék készülhet, hanem a fasírt masszát is lehet vele ízesíteni, mutatunk egy remek spenótos fasírtot, hogy még tovább bővíthesd a repertoárodat.

Spenót, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 4 személyre:
280 gr mélyhűtött spenót kiolvasztva, kinyomkodva és felaprítva (ha szezonja van, akkor lehet friss is)
450 gr borjú-, csirke- vagy pulykahús
1/3 pohár édesítetlen szójatej
2 nagy tojás
1 közepes nagyságú hagyma finomra reszelve
fokhagymapor és őrölt szerecsendió ízlés szerint
2 közepes újkrumpli felnegyedelve
őrölt paprika ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 C°-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a spenótot, húst, tejet, tojást, hagymát és a fűszereket. Formázzunk belőle fasírtokat, és helyezzük őket kizsírozott tepsire. Tegyük mellé a krumplit és fűszerezzük paprikával. Süssük 45-55 percig.

Vöröslencse fasírtgolyó, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

 

 

Gondoltad volna, hogy ez a csodás fasírt nem is húsból készült? Ha érdekel, mi az alapanyag, és elkészítenéd, kattints a képre a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!