Spenótos fasírt
Az a jó a fasírtban, hogy ezerféle módon lehet variálni. És mivel spenótból nem csak főzelék készülhet, hanem a fasírt masszát is lehet vele ízesíteni, mutatunk egy remek spenótos fasírtot, hogy még tovább bővíthesd a repertoárodat.
Hozzávalók 4 személyre:
280 gr mélyhűtött spenót kiolvasztva, kinyomkodva és felaprítva (ha szezonja van, akkor lehet friss is)
450 gr borjú-, csirke- vagy pulykahús
1/3 pohár édesítetlen szójatej
2 nagy tojás
1 közepes nagyságú hagyma finomra reszelve
fokhagymapor és őrölt szerecsendió ízlés szerint
2 közepes újkrumpli felnegyedelve
őrölt paprika ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 C°-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a spenótot, húst, tejet, tojást, hagymát és a fűszereket. Formázzunk belőle fasírtokat, és helyezzük őket kizsírozott tepsire. Tegyük mellé a krumplit és fűszerezzük paprikával. Süssük 45-55 percig.
Gondoltad volna, hogy ez a csodás fasírt nem is húsból készült? Ha érdekel, mi az alapanyag, és elkészítenéd, kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.