Spenótos gnocchi koktélrákokkal
A gnocchitól nem kell megijedni, ő a magyar gombócok olasz tesója, pont ugyanúgy készül, mint ahogy a gyümölccsel töltött gombócot készítik a magyar konyhákban.
Hozzávalók a gnocchihoz:
1 kg burgonya
35 dkg liszt
4 db tojás sárgája
só
apróra vágott spenót levél
zsálya levelek
koktélrákok
étkezési keményítő
Elkészítés:
A burgonyákat feltesszük héjastól főni egy nagyobb lábasban, majd amikor a villát már simán beléjük lehet szúrni, akkor a héjukat ügyesen leszedegetjük. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, majd krumplinyomóval belenyomjuk az egy kilónyi burgonyát is. Gazdagon sózzuk, majd jöhet bele 4 tojás sárgája és az apróra vágott spenót levelek. Persze lehet spenót nélkül is készíteni – én most ilyet is készítettem, vagyis lett sima és lett spenótos verzió is.
A lisztes, tojásos burgonya masszát először villával, majd kézzel összedolgozzuk, de ha igényli, akkor liszttel még lehet finomítani az állagon. A gyúródeszkát meglisztezzük, majd ujjnyi nudlikat gyúrunk a tésztából, amiket aztán éles késsel feldarabolunk, esetleg villával megnyomkodunk. Én most egy kicsit eltértem a szokásos gnocchi dizájntól, egyszerű kis nudlikat gyártottam belőlük. Forró, nem zubogó, csak gyöngyöző sós vízben megfőztem a gnocchikat, majd amikor már a víz felszínén úszkáltak, akkor kitettem őket lecsurogni.
Ezt követően elkészítjük a tempurált zsályaleveleket. Nálunk még teli van a terasz fűszernövényekkel, így levágok egy nagy rakat zsályalevelet, amelyeket megmosok, majd szárazra is törlöm őket. Egy kisebb tálban vizet és keményítőt keverek azonos arányban össze, majd a leveleket ebbe a folyadékba mártom, amiket azután forró olajban ki is sütök. Friss, ropogós és ízes levélkék születnek, amik nem csak finomak, hanem jól is néznek ki. Most már csak a rákocskák sütése hiányzik, amiket vaj és oliva keverékén sütök meg egy serpenyőben, majd finoman meglocsolom őket lime levével.
Hozzászólás zárolva.