Facebook hozzászólás
413

Spenótos-paradicsomos palacsinta

A palacsintát a legtöbb ember imádja. Ez most egy egészségesebb, zöldséges verzió. Lehet könnyű vacsora, de akár az uzsonnás dobozban is megállja a helyét szendvics helyett!

Kép:Bonduelle
Hozzávalók
20 deka liszt
2 tojás
0,5 liter (szóda)víz vagy tej (vagy keverve)
50 deka leveles paraj
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb paradicsom
só, bors
olaj

Elkészítése

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és futtassuk meg rajta a spenótot. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, még pár percig pároljuk, majd vegyük le a tűzről.
A palacsinta hozzávalóit – liszt, tojás, víz, tej, kevés olaj – összekeverjük, és megsózzuk. Palacsintákat sütünk belőle, ezeket a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, és melegen tálaljuk. Ízlés szerint egy kis reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére. (Forrás: Bonduelle)

Életforma-tippek

Ha kedvet kaptál a sós palacsintákhoz, itt van két további töltelék receptje!

A palacsinta az egyik legegyszerűbb étel, de azért mégsem olyan egyszerű elkészíteni. Sok múlik a tésztán, ugyanaz a recept hol működik, hol nem igazán.

És persze nem szabad elfeledkeznünk a sütőalkalmatosságról sem, hiszen rengeteg múlik rajta. Mi most kétféle palacsintasütőt ajánlunk, az egyik igazán hagyományos, vasból készült, és 720 forintba kerül. A másik igazi korszerű darab, kerámiabevonatos, ez pedig 2.490 forint.

Az Életforma Shopban persze még sokféle színű, méretű, anyagú palacsintasütő közül válogathatsz!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!