Spenótos rétes – déli szomszédunktól
Déli szomszédaink nagyon szeretik a kész réteslapokat, fantasztikus kreativitással töltögetnek bele mindenféle édeset és sósat. Ez most egy zöldséges, pontosabban spenótos változat. Érdekessége a tojások létszáma, és a hozzáadott kukoricadara. Pillanatok alatt elkészül!
Hozzávalók:
1/2 kg rétes tészta
400 gr fagyasztott spenót
1 liter víz
2 evőkanál só
3 dl kukoricadara
7 tojás
2 dl ásványvíz
1 dl olaj
2 dl joghurt
Elkészítés:
A spenótot beletesszük egy liter forrásban lévő vízbe. Sózzuk, rövid ideig főzzük, majd hozzáadjuk a kukoricadarát. Megállás nélkül kevergetjük amíg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve hozzáadjuk az ásványvizet, olajat, és a joghurtot.A tojásokat habosra keverjük, majd a spenótos-darás masszához keverjük. Egy kiolajozott forma (tepsi) aljára 2 réteslapot teszünk, megkenjük a krémmel, majd ismét 2 lap, újra krém. Addig ismételjük a folyamatot, amíg van a hozzávalókból. Két lappal betakarjuk, majd ásványvíz és olaj keverékével megkenjük a tetejét. 2oo fokon 3o-4o perc alatt pirosra sütjük.
Emlékeztek? Spenótból, – némi gomba hozzáadásával- már készítettünk lazagne-t és pitét is! Érdemes mindegyiket kipróbálni!
Hozzászólás zárolva.