Facebook hozzászólás
986

Spenótos, túrós lepény

Tökéletes választás a húsvéti asztalra ez a pite, készen kapható leveles tésztából, üde zöld spenótból és túróból. Előkészíthetjük a vendégek érkezése előtt is, és betehetjük a sütőbe, amikor megérkeznek.

Spenótos pite, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
25 dkg túró
30 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma

bors
1 tojás
3 dkg vaj

Elkészítés:
A spenótot megmossuk, konyharuhán leszárítjuk. A vajat felforrósítjuk, a spenótot megfonnyasztjuk rajta, majd rányomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kihűlni. A tésztából kiszabunk egy akkora darabot, hogy egy 18 cm-es tortaformát kibélelhessünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Belenyomkodjuk a formába, majd az időközben kihűlt spenótot összekeverjük az áttört túróval, a tojással, sózzuk, borsozzuk, és a tésztafészekbe öntjük. 200 fokos sütőben 40 percig sül.

Lotharingiai quiche
A quiche is ideális választás brunch jellegű baráti összejövetelre, mert nem muszáj feltétlenül melegen tálalnunk, hidegen is finom. Húsvétra is ajánljuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!