Spenótos túrótorta
Spenót, túró, tojás, ezek mind a húsvéthoz kapcsolható alapanyagok. Igazi vendégváró finomságot ajánlok, előre is elkészíthető, hiszen hidegen is nagyon finom.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta kétharmada
25 dkg túró
30 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
3 dkg vaj
Elkészítés:
A spenótot megmostam, konyharuhára terítettem és leszárogattam. A vajat felforrósítottam, és a spenótleveleket megfonnyasztottam rajta, majd rányomtam a fokhagymát, sóztam és borsoztam. Félretettem, hagytam kihűlni. A tésztából kiszabtam egy akkora darabot, hogy egy 18 cm-es tortaformát kibélelhessek vele úgy, hogy pereme is legyen. Belenyomkodtam a formába, majd az időközben kihült spenótot összekevertem az áttört túróval, a tojással, és a tésztafészekbe öntöttem. 200 fokos sütőben 40 percig sült.
Hozzászólás zárolva.