Spenótos, zöldborsós tagliatelle
Harsogóan zöld, tele van ízekkel, ráadásul szűk fél óra alatt el is készül? Igen, van ilyen… Használd hozzá a kedvenc tésztádat. Ha az éppen nem a tagliatelle, hanem a fussili vagy a spagetti, akkor azt.
Hozzávalók:
a pestóhoz
5 dkg fenyőmag
2 dl olívaolaj
egy nagy marék friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só
30 dkg tagliatelle
20 dkg friss vagy fagyasztott borsó
20 dkg spenót
1 citrom
Elkészítés:
Tegyük robotgépbe az előzőleg kissé megpirított fenyőmagot, bazsalikomot, fokhagymát, fél citrom levét és héját, egy kevés sót, készítsünk belőle mártást. Főzzük ki a tésztát, tegyük az edénybe a borsót is. Ha frisset használunk, tegyük ezt a főzés elején, ha fagyasztottat, akkor elég félidőben. Szűrjük le a tésztát és a borsót, majd tegyük egy serpenyőbe, öntsük rá a pestót, szórjuk rá a spenótot, és melegítsük össze az egészet. Végül permetezzünk rá még egy kis citromlevet, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Hozzászólás zárolva.