Facebook hozzászólás
2 711

Spenóttal és fetával töltött édesburgonya

Az édesburgonya sajnos nem túl ismert a magyar háziasszonyok körében, kísérletező kedvüket az is letöri, hogy a batáta bizony nem olcsó, a legjobb ár olyan 7-800 Ft/kg körül van. Teljesen érthető, hogy ez sokak költségvetésébe nem fér bele. Én akkor szoktam belőle vásárolni, ha a négybetűs nevű boltokban olcsót találok (mondjuk 600 Ft/kg), mert kis odafigyeléssel elég jól tárolható, és elég kiadós is, ha elkészítjük. Íze kicsit hasonló a sütőtökéhez, állaga talán kevésbé.
Töltött batáta Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

édesburgonya
néhány dkg feta sajt
két marék (bébi)spenót
egy gerezd fokhagyma
Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, sütőben puhulásig sütjük. Ez jóval kevesebb idő, mint a hagyományos krumplinál, figyeljünk oda rá. Közben egy serpenyőbe tegyünk pár csepp olívaolajat, a szétnyomott fokhagymát néhány másodpercig futtassuk meg rajta, dobjuk rá a spenótleveleket. Keverjünk rajta egyet-kettőt, éppen csak kicsit össze kell töppednie a leveleknek. Ha kész a batáta, vágjuk hosszában félbe, kaparjuk ki óvatosan a belsejét egy tálba (az én példányomat egy darabban ki lehetett borítani a bőréből), törjük össze villával. Adjuk hozzá a spenótot, enyhén sózzuk meg a tölteléket. Kanalazzuk vissza a héjba az egészet, morzsoljunk rá fetát, és már ehetjük is! Pillanatok alatt elkészül, finom, és nem átlagos ebéd lesz a jutalmunk.

Sütőtökös fánk
Tudom, jó néhányan nem szeretik a sütőtököt. Ennek ellenére nekik is ajánlom ezt a receptet, ugyanis egyáltalán nincs sütőtök íze, viszont nagyon szaftos tőle a fánk. Őszi, téli nassnak kiváló, próbáld ki te is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!