St. Galleni csirkemáj, a tökéletes vendégváró
Gyors vendégváró ötletnek remek lehet egy finom, baconnel tekert sült csirkemáj, azaz a St. Galleni csirkemáj. Tényleg gyorsan elkészül és partifalatnak is remek, mert csak apró falatokról van szó. Kiegészíthető többféle salátával.
Hozzávalók:
500 g csirkemáj
bors
majoránna
bors
20-25 dkg bacon
Elkészítés:
A májakat megtisztítom a hártyától és az egyéb oda nem illő dolgoktól, epe, szív stb. Csak a máj maradjon! A nagyobb darabokat félbe szoktam vágni, de hagyhatod egészben is, borsozom és majoránnával megszórom, majd bacon csíkokba tekerem. Ha hosszabbak a csíkok, akkor félbe is vághatod. Sütőben 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütőm. Közben érdemes figyelni, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.
Kata többi receptje blogján olvasható.
Hozzászólás zárolva.