Sült alma marcipántöltelékkel
Ezzel a tradicionális stájer finomsággal bárki hamisítatlan téli hangulatot varázsolhat otthonába. Mi már az ünnepekre hangolódunk vele, és a benne lévő almapálinkával.
Hozzávalók:
- 4 alma (Elstar, ha van)
- Néhány csepp citrom
- 15 deka finomra őrölt dió
- 8 deka porcukor
- 3 cl almapálinka,
- 1 evőkanál almalekvár (vagy apróra vágott mazsola)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy homogén, marcipánra hasonlító masszává gyúrjuk és a kivájt almákba töltjük. Az előmelegített 210 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Majd vaníliaszósszal tálaljuk.
Nem csak az almát, de egy rizspudingot is el tudunk bódítani. Nézd meg, hogyan csináljuk!
Hozzászólás zárolva.