Facebook hozzászólás
7 707

Sült alma marcipántöltelékkel

Ezzel a tradicionális stájer finomsággal bárki hamisítatlan téli hangulatot varázsolhat otthonába. Mi már az ünnepekre hangolódunk vele, és a benne lévő almapálinkával.

Önmagában vagy sültek mellé is kiváló Kép: sajtóanyag

Hozzávalók:

  • 4 alma (Elstar, ha van)
  • Néhány csepp citrom
  • 15 deka finomra őrölt dió
  • 8 deka porcukor
  • 3 cl almapálinka,
  • 1 evőkanál almalekvár (vagy apróra vágott mazsola)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat egy homogén, marcipánra hasonlító masszává gyúrjuk és a kivájt almákba töltjük. Az előmelegített 210 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Majd vaníliaszósszal tálaljuk.

Nem csak az almát, de egy rizspudingot is el tudunk bódítani. Nézd meg, hogyan csináljuk!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!