Sült ananász karamell szósszal
Néhány éve tele vannak a szupermarketek ananásszal, igazán jó áron is hozzá lehet jutni ehhez a csemegéhez. Készítsünk belőle különleges ínyencséget!
Hozzávalók:
1 ananász
1 ágacska rozmaring
1 rúd vanília
1 rúd fahéj
1 evőkanál fűszerkeverék, összetevői:barna cukor, só, chilipor, feketebors, cayenne bors, pirospaprika, fahéj
vanília fagylalt a tálaláshoz
2 evőkanál méz
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dl tejszín
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 180 fokra. Készítsük elő az ananászt: teteje-alja mehet a kukába, talpára állítva meghámozzuk, az is mehet a kukába. Vágjuk félbe, távolítsuk el a kemény, fás közepét, majd tegyük a mélyedésbe a rozmaringágat, a fahéjat és a félbevágott vaníliát. Tegyük tűzálló tálba a gyümölcsöt, szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Egy másik edényben magas hőmérsékleten olvasszuk meg a cukrot, és amikor már barna, dobjuk bele a vajat, a mézet és a tejszínt. Öntsük a szószt az ananász tetejére, majd tegyük fél órára a sütőbe. Néha fordítsuk meg. 30 perc után vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a belsejéből a feleslegessé vált fűszereket. Lehet szeletelni, tányérra tenni, meglocsolni a szósszal. A vaníliafagylalt tökéletesen kiegészíti a kompozíciót.
Hozzászólás zárolva.