Facebook hozzászólás
1 411

Sült brokkoli gombával – egy könnyed nyári vacsora

A brokkoli jó a szívnek, fogyasztása helyreállíthatja ereink diabétesz okozta károsodását, csökkenti a szívproblémák és a stroke kockázatát. Most erdei gombával együtt készítettünk belőle egy gyors egytálételt.

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 1 kiló brokkoli,
  • 20 deka erdeigomba-keverék,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 20 deka vaj,
  • 10 deka liszt,
  • 8 deci tej,
  • 30 deka reszelt sajt,
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió.

Elkészítése: a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, majd a feldarabolt póréhagymával és gombával serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Besamelmártást készítünk: vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A zöldségeket tepsibe helyezzük, ráöntjük a besamelmártást, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!